telefoon: 033-258 99 75

e-mail: info@sylviaverduin.nl

Toegepaste Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is in de jaren zestig ontstaan uit een combinatie van chiropractie, acupunctuur, fysiotherapie en voedingsleer. In de jaren zeventig werd de methode vereenvoudigd en Touch for Health genoemd.

Deze natuurlijke geneeswijze werkt op basis van spiertesten. Het lichaam beantwoordt vragen door het sterk of zwak reageren van bijvoorbeeld de armspier. Een baby of kindje is te klein om direct te testen maar via de ouder of verzorger kan de methode worden toegepast.

Toegepaste Kinesiologie maakt het onder andere mogelijk een allergie of intollerantie bij een kindje te ontdekken. Dit kan zonder het gedurende langere tijd aan allerlei stoffen bloot te stellen zoals in de reguliere geneeswijze gebruikelijk is.

Hester: Mijn dochter bleek een tarwe intolerantie te hebben met eczeem als gevolg. In plaats van een zalfje als oplossing wisten we nu de oorzaak en konden we de tarwe in haar voeding vervangen. Het resulataat was al snel merkbaar, haar huid is weer gezond.

Edukinesiologie

Edukinesiologie is omgaan met leer- en leefproblemen d.m.v. leuke, simpele en uitnodigende bewegings oefeningen. Al deze oefeningen hebben tot doel dat er een verbetering in de integratie van het totale kind ontstaat, waardoor allerlei leeractiviteiten minder spanning opleveren en daardoor makkelijker verlopen.

De hersenhelften worden geactiveerd beter samen te werken en door deze samenwerking is het mogelijk om overzicht te houden over wat zich in ons leven afspeelt. Er ontstaat een juiste balans tussen leven en leren.

Het is als een piano die eerst gestemd moet worden, zo zorgt edukinesiologie voor optimale leervoorwaarden en de leerkracht voor het werkelijke lezen en schrijven. Op deze manier kan je werken aan problemen met leren lezen en schrijven, dyslexie, faalangst, gedrags- en concentratieproblemen.