telefoon: 033-258 99 75

e-mail: info@sylviaverduin.nl

Shantala Babymassage

Deze massage komt uit India, daar masseren moeders hun baby's dagelijks en geven ze deze kunst door aan hun dochters. De gevoelsmatige band die je tijdens de zwangerschap hebt opgebouwd wordt bevestigd en verdiept. Door je baby te masseren raakt hij of zij vertrouwd met liefdevolle aanraking. Hierdoor wordt de overgang van de warmte en veiligheid van de baarmoeder naar een eigen persoontje in de grote buitenwereld makkelijker. Je vergroot het basisgevoel van veiligheid en zekerheid en stimuleert zo de ontwikkeling van je kindje.

Babymassage is makkelijk te leren en leuk om te doen. Het heeft een ontspannen werking voor zowel moeder als kind. Het bevordert een goede slaap en stimuleert de spijsvertering. Het helpt bij darmkrampjes en geeft meer weerstand tegen ziekten. De beide hersenhelften van je kindje worden evenwichtig gestimuleerd.

Tijdens de babaymassagelessen komen de volgende thema's aan bod; roterend aan- en uitkleden om onder andere voorkeurshouding te voorkomen, dragen en tillen van de baby, het tastgevoel ontwikkelen, evenwichtsoefening op de bal die tevens de spieren sterk maakt en het buikje masseert, het gebruik van de tummy tub en afdrogen. Tijdens de laatste les zullen er foto's gemaakt worden.

Babymassage is in het bijzonder goed voor huil- en couveusebaby's.

Baby's van minimaal zes weken oud kunnen deelnemen aan de cursus babymassage. De maximale leeftijd is acht maanden. De cursus bestaat uit vijf lessen en begint zodra er vier of vijf baby's zijn aangemeld. Tijdstip en data in overleg. Locatie is bij mij thuis in Scherpenzeel.