telefoon: 033-258 99 75

e-mail: info@sylviaverduin.nl

Zwangerschapscursus

Een bewuste, ontspannen zwangerschap en geboorte, ook wanneer het anders loopt dan je had verwacht, is het doel van deze cursus. Je wordt begeleid en ondersteund in je zwangerschap, het voorbereiden op de geboorte en de eerste uren en dagen daarna.

Door bewustwordingsoefeningen te doen maak je contact met jezelf, je baby en de ruimte om je heen. Je wordt je bewust van lichaamsprocessen, gedrags- en denkpatronen. Je ontdekt wat je lichaam van je verlangt tijdens de zwangerschap en zo weet je straks ook wat er van je verlangd wordt tijdens de bevalling. Het vertrouwen in je eigen lichaam groeit en je ervaart je innerlijke kracht.

Er wordt onder andere aandacht besteed aan: contact maken met je baby in je buik, ontspanning, een juiste lichaamshouding bij zitten, lopen, staan en liggen, massage, zwangerschapsklachten, bekkeninstabiliteit, omgaan met pijn, onrust en angst, begeleiding door je partner als coach.

De zwangerschapscursus wordt gegeven op maandagavond in Woudenberg in Centrum
De Schans
of in Scherpenzeel. Je kunt de lessen alleen of met je partner volgen. Elke eerste maandag van de maand is er mogelijkheid om te beginnen. De gehele cursus duurt 16 lessen + 1 priveles met partner bij 36 weken zwangerschap om te leren persen. Elke laatste maandag van de maand is de partneravond. Met een groep die rond dezelfde uitgerekende datum bevallen is komen we nog een keer samen met de baby's.

Je kan tussen de 12 en 28 weken zwangerschap beginnen en tot de bevalling doorgaan met de lessen. Meestal begint men rond de 20 weken.

Vroeg inschrijven is aan te raden.